Huh, nyt ehdin blogia aloittelemaan.. Eli nimestä sen verran, että òniro tarkoittaa kreikaksi unelmaa ja ajattelin laittaa unelmani elämään vaikka aluksi tänne blogimaailmaan. Unelmoin, että joskus voisin saada elantoni käsitöitä ja muuta luovaa tekemällä.

- Älä sano: sehän on vain unelma. Unelma vahvempi kuin terässilta, kestävämpi kuin graniittipaasi. Missä olisit, olisimme ilman unelmaa? Ilman unta uudesta päivästä, paremmasta. - Maaria Leinonen. Keep on dreaming :)

Mutta asiaan. Oulunkylän Lankamaailmassa viime lauantaina piipahdettuani olen sukeltanut lankapussiin useamman kerran ja aina yhtä ilahtuneena erilaisista lankakeristä ja makeista väreistä. Jotain valmistakin on tullut..

Eli tuommoisia välimerensinisiä bambukeittiöliinoja :) Malli on ihan itse keksitty, kahdessa on aina oikein neuletta kulmasta aloittaen ja yhdessä helmineuletta. Lanka on Bommix Bamboo, puikot olivat ihanan kepeät bambupuikot nro 3,5. Silmukoita oli noin 40 helmineuleessa ja kulmasta aloitetussa ainaoikeinversiosssa kulmasta kulmaan mitta oli noin 23cm.

Kulmasta aloitettu liina siis aloitetaan yhdestä silmukasta johon lisätään jokaisen kerroksen alussa yksi uusi silmukka. Kaventaminen aloitetaan puolen välin jälkeen taas jokaisen kerroksen alussa (yksi silmukka kavennetaan joko kaksi oikein yhteen tai ylitsevetokavennuksella). Oli ihan hauska uusi tekniikka minulle ja liina valmistui nopeasti.Neulemalli ei ole mitenkään napakka, mutta eiköhän se sovi oikein hyvin keittiörätiksi :) 

Reunuksen virkkausmalli oli yllättävän yksinkertainen, mutta mielestäni kuitenkin kaunis. Löysin sen Jan Eatonin Virkkaajan vinkit- kirjasta (Otava). Oman keittiön liinat vasta odottavat valmistumistaan, odotan innolla miten ne toimii. Joululahjoiksi ajattelin näitä luontoa säästäviä liinoja antaa, ehkä jonkun luontoystävällisen astianpesuaineen kera. Idea on ryövätty yhdeltä tutulta, mutta kuulosti niiiin hyvältä :)